La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) mostra la seva solidaritat als familiars, amics i companys del periodista d’El Mundo Javier Espinosa i del fotògraf freelance Ricard García Vilanova, que van ser segrestats el passat 16 de setembre a Síria pel grup radical Isis (Estat Islàmic d’irak i Síria), encara que fins a avui no s’havia donat a conèixer aquesta informació.

La FeSP reclama el seu immediat alliberament, així com la del redactor d’El Periódico de Catalunya Marc Marginedas, que també va ser segrestat en aquest país fa més de tres mesos. El treball que realitzen ells i altres informadors segrestats és imprescindible perquè la ciutadania estigui informada i conegui l’horror de la guerra i les seves terribles conseqüències sobre la població civil.

Avui, Dia Internacional dels Drets Humans, cal denunciar amb tota rotunditat que, a més de la crueltat de la guerra de Síria, els segrests de periodistes també constitueixen un intolerable atemptat contra aquests drets comès contra els qui es limiten a cumplilr amb la seva tasca d’informar.

La FeSP demana al Govern que intensifiqui els esforços diplomàtics perquè els tres periodistes espanyols siguin alliberats. Aquesta organització s’ha posat en contacte amb la Federació Internacional de Periodistes (FIP) i la Federació Europea de Periodistes (FEP), perquè facin el que estigui a la seva mà en favor de l’alliberament.

10 de desembre de 2013