La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) lamenta que el Consell de Ministres hagi modificat per un decret l’actual sistema d’elecció del president de RTVE, el que permetrà que pugui ser designat en el Congrés per la majoria absoluta del PP sense consensuar-lo amb el PSOE.

Fins ara, el president havia de ser elegit per una majoria de dos terços, la qual cosa obligava els dos partits majoritaris a posar-se d’acord en el nom de la persona escollida. Només si passaven dos mesos sense aconseguir aquests vots se li podia nomenar per majoria absoluta, però amb aquest Reial decret això serà possible a partir de la segona votació, encara que només hagi transcorregut una setmana des de la primera.

Aquest havia estat un dels canvis positius que el govern socialista va introduir en la llei per escollir el primer president de la Corporació RTVE, però ara l’executiu de Mariano Rajoy ha decidit pràcticament tornar al sistema d’elecció anterior, que va ser responsable en bona part de què la televisió pública semblés moltes vegades una televisió del partit en el govern.

En comptes de modificar la llei per un decret, el que hauria d’haver fet el Govern central és obligar al seu partit, el PP, a posar-se d’acord amb el PSOE per triar un candidat. L’excusa de què han modificat la llei davant la situació de ‘bloqueig’ per la que travessaven els dos partits és només això, una excusa.

20 d’abril de 2012