Els Consells Professionals de TVC i Catalunya Ràdio s’han reunit amb el director de la CCMA, Brauli Duart, i amb Josep Vilar, membre del consell de Govern de la CCMA, per rebre explicacions sobre el model de corresponsalies conjuntes que defensa la cúpula de la CCMA i que ja havien exposat a les direccions d’informatius de la televisió i de la ràdio.

Els integrants dels consells Professionals afirmen que la CCMA ha decidit unilateralment que les corresponsalies de TVC i Catalunya Ràdio han de ser conjuntes (un corresponsal per cobrir la informació de la televisió, la ràdio i el portal d’Internet 324.cat) amb l’única excepció de Washington i Brussel•les, on tenen previst mantenir l’estructura actual.

En un comunicat afirmen que la CCMA defensa aquest model unificat “per poder incrementar la presència de TV3 i Catalunya Ràdio a altres punts del món, que podrien ser Berlín, Amèrica llatina, Moscou i Roma. El seu argument és que un model que ofereix més presència al món millora la imatge dels serveis informatius de la CCMA”. Però aquest argument no el comparteixen els consells professionals ni tampoc, diuen “els caps d’internacional de la tele i la ràdio ni, fins i tot, les direccions dels serveis informatius” i afegeixen que aquest model és “més quantitat a costa de la qualitat, aquesta és l’aposta de la CCMA”.

Els consells professionals consideren que “abans d’imposar un model d’aquest tipus, caldria decidir on es vol tenir una corresponsalia i com s’hi vol ser. Perquè si el corresponsal únic s’ha de passar el dia fent connexions amb els diferents espais informatius dels dos mitjans, no tindrà temps de fer de periodista o no ho podrà fer de la manera que correspon a la ràdio i la televisió nacionals de Catalunya”.

També consideren que a la unificació de les corresponsalies seguirà “coordinar i unificar les delegacions territorials de TV3 i Catalunya Ràdio és el següent capítol que la direcció de la CCMA té en cartera, de la mateixa manera que també volen impulsar una coordinació global de les redaccions d’informatius de la tele i la ràdio”.

Consells professionals i CCMA han decidit fer una nova reunió a finals de febrer o principis de març per continuar parlant de la unificació de les corresponsalies.