Iniciem amb aquest un seguit d’articles sobre temes candents a manera de reflexions i propostes sobre els diferents àmbits de la nostra professió: Premsa, mitjans públics, col·laboradors i periodistes a la peça, dret a la informació, precarietat laboral, concentració de mitjans, noves tecnologies i nous formats, mitjans alternatius, igualtat, autoocupació… De tots aquests temes en parlarem a la IV Assemblea de Periodistes que celebrarem el 16 de juny al Pati Llimona.

Noves tecnologies i nous formats. Aquest és el tema del qual ens parla Quique Azcona, administrador tècnic de l’Àrea Digital de Com Ràdio. En aquest article analitza els nous formats que l’informador ha de dominar per fer la seva feina:

“Continuem parlant d’adaptació a les noves tecnologies i noves plataformes. Continuem debatent l’ús i presència a les xarxes socials. Continuem donant voltes al pagament o no dels continguts digitals. Podem parlar de noves narratives i transmèdia. Podem repensar els fluxos de treball a les redaccions i fins i tot posar un programador a la taula del costat. Quin paper juguen Google o Yahoo! en aquesta història? es pot parlar de periodisme ciutadà? Comunity manager o Content curator? Narradors d’històries o visualitzadors de dades? Què salvarà al periodisme?”

A la IV Assemblea de Periodistes volem parlar de la situació actual del sector. Què quedarà del periodisme és el títol proposat per parlar de la crisi econòmica i de model.

Inscripcions per assistir a l’Assemblea: assembleaperiodistes@gmail.com

Pots fer comentaris a aquesta i altres notícies relaciones amb l’Assemblea

Segueix-nos també a Facebook i Twitter