Els treballadors de Canal 9 afectats per l’ERO han començat a rebre les cartes d’acomiadament, els afectats són 843. El periodista Julià Álvaro n’és un. En el seu blog explica “m’han acomiadat de Canal 9. Ja s’esperava. Estic orgullós de fer nosa a aquells que, des de la direcció de la cadena i des del govern del PP que presideix Alberto Fabra, no pretenen res més que fer passar propaganda com si fos informació. Així doncs, jo sé perquè m’han fet fora, la qual cosa em deixa molt tranquil; em sembla molt pitjor la situació d’aquells que s’han quedat sense saber exactament com”.

En l’entrada del 10 de febrer parla de com s’ha arribat a aquesta situació i s’adreça a diversos col•lectius per fer-los arribat un seguit de peticions. Álvaro demana als que continuen a Canal 9 que “mantinguin l’esperit reivindicatiu expressat aquests darrers mesos en les concentracions contra l’ERO”.

Reclama als companys que han perdut la feina “que no passin pàgina” i que siguin “l’embrió de la futura ràdio i la futura televisió pública dels valencians” perquè diu: “els valencians ni necessiten ni es mereixen aquesta merda de radiotelevisió pública”. Demana als col•laboradors, periodistes o professors de la universitat que formen part de les tertúlies “que siguin coherents i deixin de col•laborar amb l’empresa”.

Als partits polítics, excepte el PP, el periodista els hi demana que es plantegin els mitjans de comunicació com un camp estratègic com la sanitat o l’educació, perquè “la informació no pot estar en mans privades perquè les notícies són molt més que un producte de consum”. Finalment, demana perdó a la ciutadania “pels abusos comesos durant aquests anys”.

El comitè d’empresa de la ràdio televisió valenciana afirma en un comunicat que més de 1.000 persones s’han quedat sense feina, l’ERO més gran executat en un mitjà de comunicació “a conseqüència de la nefasta i corrupta gestió realitzada per les diferents direccions nomenades pel PP des del 1996”.

Per la seva banda, el comitè d’empresa de TVC ha enviat un comunicat de suport als seus companys valencians, un ERO executat –afirmen- per una direcció afí al govern del PP “responsable des de tots els punts de vista de la mala situació econòmica de l’empresa, que ara s’utilitza contra els treballadors, que en absolut són responsables del malbaratament del patrimoni de Canal 9 i Ràdio 9”.