Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio han decidit en assemblees donar suport a la vaga general del 29-M per protestar contra les retallades i la reforma laboral.

A l’assemblea de TV3 van assistir més de 300 treballadors que van votar a favor de secundar la jornada de reivindicació per posicionar-se també a favor de la producció interna i contra les retallades en el finançament de la CCMA i en les condicions socials i salarials dels treballadors de l’empresa. La decisió de fer vaga es va aprovar sense cap vot en contra i cinc abstencions.

Els treballadors de TV3 també es mobilitzaran el dia anterior a la vaga, el 28 de març, coincidint amb el nomenament del nou Consell de Govern de la Corporació. Un Consell del qual rebutgen els criteris d’elecció partidistes i progovernamentals que estant sortint a la premsa, que traeixen absolutament la lletra i l’esperit de la llei, que ha de garantir justament la independència d’uns mitjans públics que no han de ser corretja de transmissió ni del govern ni dels partits.

Un cop passada la vaga general, les mobilitzacions continuaran pel manteniment dels llocs de treball i el finançament estable dels mitjans audiovisuals públics de la Generalitat de Catalunya, i en defensa d’un model amenaçat per la majoria política que ha impulsat una llei innecessària i que ara intentarà controlar una ràdio i una televisió que han de ser de tots.

A l’assemblea de Catalunya Ràdio d’aquest divendres es van explicar els punts principals de la reforma laboral segons la qual l’empresa pot modificar les condicions de treball, pot acomiadar els treballadors que no les acceptin i els acomiadaments seran més econòmics. Es va posar de manifest que les empreses com Catalunya Ràdio poden presentar causes econòmiques per justificar un acomiadament col•lectiu sense l’obligació de demostrar si hi existeixen.