Entre protestes dels treballadors, el ple del Consell de Mallorca ha nomenat José Manuel Carrillo director general de Ràdio Televisió de Mallorca. Carrillo serà l’encarregat de gestionar el tancament de l’ens públic, decisió adoptada pel PP, que governa amb majoria a la institució insular.

Un centenar de treballadors de RTV Mallorca van anar a les portes del consell a manifestar-se per reclamar que no es faci el tancament i van accedir a la sala de plens on van mostrar pancartes i van aplaudir les intervencions favorables a la continuïtat de l’ens, que inclou TV Mallorca i Ona Mallorca. També s’hi van mostrar en contra tots els grups de l’oposició.

D’altra banda, el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha enviat una carta oberta al nou director de Ràdio Televisió de Mallorca titulada ‘No ho facis, José Manuel’ en la qual exposen un seguit de motius pels quals no s’haurien de tancar aquests mitjans de comunicació.

La carta comença dient “Fins fa dos dies eres pràcticament un desconegut pels ciutadans de Mallorca. Aquesta setmana el teu nom és un dels més destacats als mitjans de comunicació, i un dels més pronunciats entre els periodistes de l’illa. Des d’avui, ets el nou director de Ràdio Televisió de Mallorca, però molts ja t’anomenen “el liquidador”, perquè tot apunta que seràs l’encarregat de tancar aquest ens públic.”