Els treballadors de Ràdio Barcelona han decidit en assemblea convocar una jornada de 24 hores de vaga a tots els centres de Prisa Ràdio en una data no determinada per protestar contra la decisió de l’empresa d’acomiadar un mimin de 200 treballadors i efectuar una reducció salarial del 10%. Aquest anunci ha arribat poc dies després que la direcció decidís acomiadar sis treballadors d’ONA FM.

L’assemblea també va decidir reprovar la figura de Juan Luis Cebrián, conseller delegar del grup Prisa, convocar una protesta durant la celebració de la junta d’accionistes del grup, prevista per al 30 de juny, i el compliment del conveni “al peu de la lletra”, és a dir, no es faran hores extres que “no són ni reconegudes ni remunerades”.

D’altra banda, els treballadors han decidit no signar les cròniques –ni pe antena ni per web- com a mesura de protesta davant els acomiadaments que l’empresa afirma que són indispensables, sense oferir dades més concretes ni acceptar aplicar solucions menys traumàtiques.

El comitè intercentres invoca el compliment de l’acord signat per ambdues parts per al passat ERO i que impedeix fer nous acomiadaments col•lectius durant un període de 18 mesos (fins a l’abril de 2013).

El comitè ja ha interposat una demanda davant l’Audiència Nacional per l’incompliment dels acords del conveni col•lectiu vigent, relatius a increments salarials de 2011 i 2012. El comitè considera que no es pot acceptar “aquesta brutal aplicació de la reforma laboral, amb acomiadaments i rebaixa salarial dels que menys culpa tenen de la situació financera del grup, mentre els directius cobren sous escandalosos”.