Gairebé un miler de treballadors del Grup Prisa s’han manifestat avui pel centre de Madrid contra els 2.500 acomiadaments anunciats per la direcció del grup, qualificats d’”injustificats i injustos” pels representants sindicals.

La manifestació ha finalitzat amb la lectura d’un manifest que considera el deute de Prisa fruit de la “ludopatia borsària” dels dirigents empresarials que pretenen que ara paguin els treballadors.

En el manifest s’indica que “no hi ha raons per externalitzar tasques i acomiadar treballadores d’un Grup les empreses del qual, tot i la duresa de la crisi, són capaços de generar quantiosos beneficis. L’únic argument per a aquest ERO és el deute de Prisa, generat per la voracitat financera, per la ludopatia borsària d’uns dirigents empresarials que pretenen ara que els treballadors paguem els seus errors”.

“Uns errors -segueix el manifest- que a ells són gratis ja que mentre nosaltres veiem amenaçats els nostres llocs de treball, el consell d’administració de Prisa segueix cobrant sous milionaris sense cap rubor. I ara, sense cap tipus de vergonya, declaren el grup en pèrdues, quan fa uns mesos presumien d’haver aconseguit més de 90 milions de benefici “.

“El desballestament que els executius del Grup Prisa han posat en marxa suposa un torpede en la línia de flotació de la llibertat d’informació en aquest país. La precarització de l’ocupació en els mitjans implica una pèrdua de qualitat de la informació i de retruc una minva també en la qualitat de la democràcia “.