CCOO, UGT, UPIFC i SPC han presentat avui el manifest unitari amb el qual criden a tots els treballadors de la comunicació a secundar la vaga el pròxim dia 14 contra les retallades dels governs centrals i català.

A l’acte, que s’ha celebrat al Patí Llimona de Barcelona, han assistit representants dels sindicats convocants i l’economista Vicenç Navarro.

En el manifest s’afirma que s’indica que a la pèrdua de llocs de treball en el sector s’hi afegeix “el xantatge patronal per degradar les condicions dels qui han conservat la feina, l’abús de la posició dominant amb els periodistes freelance per tal d’imposar-los condicions que desvirtuen la pròpia Llei de Propietat Intel•lectual, així com la precarietat més absoluta dels periodistes a la peça que són el segment professional on més s’aguditzen aquestes xacres. Cal acabar amb totes les pràctiques patronals il•legals i abusives, i regularitzar la situació dels treballadors que integren la plantilla encoberta”.

Els sindicats convocants de la vaga afirmen en el manifest unitari que les mesures d’ajust que s’estan fent als mitjans de comunicació, ja siguin públics o privats, comporten una “greu degradació de la qualitat informativa”.