Els periodistes espanyols expulsats pel govern del Marroc van participar en una taula rodona celebrada a Madrid on van parlar de la necessitat de poder informar lliurement del que està passant al Sàhara Occidental.

La periodista de la SER Àngels Barcelò va afirmar que les accions del govern del Marroc contra els periodistes espanyols són “un problema que afecta a tota la professió i hem d’estar units sense diferenciar els mitjans”. Barceló va mostrar la seva sorpresa perquè la ministra d’Exteriors del Govern central, Trinidad Jiménez, “no s’immutés qual el seu homòleg marroqui acusava la premsa espanyola d’informar malament del seus país”.

Luis de Vega, corresponsal de l’ABC a Rabat des de fa vuit anys i al qual el Marroc li ha retirat l’acreditació per continuar treballant al país va dir que “la llibertat de premsa encara ha de recórrer un camí molt llarg al Marroc” i va afegit que la retirada de l’acreditació és un atac “contra tots els periodistes que estan informant a la zona”.

Per la seva banda, Guillaume Bontoux, col•laborar de RNE expulsat d’El Aaiun va afirmar que les autoritats marroquines no podien entendre “que un periodista francès treballés per a un mitjà de comunicació espanyol”.