La revista catalana El Triangle celebra aquesta setmana la sortida als quioscos de l’edició número 1.000. Per celebrar-lo, es va fer una festa al “foyer” del Gran Teatre del Liceu, amb la participació d’uns 500 convidats.

L’editor i director del setmanari, Jaume Reixach, va aprofitar l’ocasió per presentar el nou format i el nou disseny de la revista. Destaquen la preeminència que hi té la informació internacional i el gran bloc temàtic dedicat als territoris de l’Euroregió.

En l’actualitat, El Triangle té delegats i presència a Catalunya, les Illes Balears, País Valencià, Andorra, Catalunya del Nord, La Franja, L’Alguer i Occitània (en llengua occitana). A més, ha bastit una xarxa de corresponsals a diversos països del món (Nova York, Brussel•les, Mèxic, Bolívia, Magrib, Madrid, Euskadi…) que té previst augmentar en les pròximes setmanes.

L’edició número 1.000 del setmanari ha sortit al carrer amb 168 pàgines, un rècord en la paginació de la publicació.

En la festa del Liceu –que va comptar amb l’actuació del grup Tritó Jazz Band- hi van intervenir el degà del Col•legi de Periodistes, Josep Maria Martí; el president de l’APPEC, Lluís Gendrau, i la cònsol d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, a més del fundador i editor de la publicació.

El Triangle va sortir per primera vegada al carrer el 29 de gener de 1990. Durant aquests gairebé 21 anys hi ha col•laborat més de 200 periodistes, escriptors i dibuixants. La revista no pertany a cap grup mediàtic i està gestionada pels propis treballadors.

En el marc de commemoració del número 1.000, el pròxim dia 1 de febrer s’inaugura al Col•legi de Periodistes de Catalunya l’exposició El Triangle a mil, que presenta un recull dels millors acudits i portades de la revista.

El Triangle també edita el diari www.eltriangle.eu i està a punt d’estrenar la ràdio ETR, inicialment a través d’Internet.