Al llarg de la campanya electoral, i no és aquesta la primera vegada, els periodistes han mostrat la seva oposició als blocs electorals perquè considerem que no estan fets amb criteris professionals i que vulneren el dret constitucional a la informació.
El marge de protesta és petit, però en alguns casos, s’ha aconseguit mostrar la nostra oposició en la mateixa informació de campanya. A través de frases on s’exposen el malestar i, fins i tot, amb peces que expliquen com es fan els blocs electorals.
Els treballadors de TV3 expliquen en un telenotícies que estan en contra dels blocs electorals “perquè considerem que l’obligació de complir amb un ordre i un temps crea incongruències en la informació que els oferim i vulnera el dret a la informació” i expliquen com, a la campanya electoral de les passades eleccions autonòmiques es van veure obligats a informar en primer lloc de la reacció del candidat de CiU, Artur Mas, a l’anunci del socialista Josep Montilla que no es tornaria a presentar a les eleccions.
En aquesta informació s’indica que “la preocupació dels partits pel control exacte del temps arriba fins al punt que en el cara a cara entre Rajoy i Rubalcaba es van destinar 3.400 euros a contractar dos cronometradors de la Federació Madrilenya de Bàsquet”.
I conclou “tenir més o menys tempos, però, no acaba tenint sempre una relació directa amb els resultats electorals. Es pot veure observant els temps totals que van tenir els partits en els telenotícies en les últimes eleccions municipals”.