El comitè d’empresa intercentres d’El Periódico de Catalunya ha acusat els responsables del Grupo Z d’incomplir els acords per presentar ofertes mínimes de cara l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que vol presentar. En un comunicat fet públic el 2 de febrer passat, el comitè denuncia l’actitud de l’empresa i informa de la protesta que ha presentat per l’acomiadament del dibuixant Miquel Ferreres.

Els treballadors expliquen que «la direcció de Grupo Zeta ha mostrat la seva veritable cara en oferir com a incentiu per a les baixes voluntàries a El Periódico la indemnització mínima legal prevista per a acomiadaments de 20 dies de sou per any de servei amb un límit de 12 mensualitats. Darrere de la seva oferta de negociar alternatives a l’acomiadament del 45% de la plantilla es trobava un nou parany que consisteix a incomplir l’últim acord signat el juliol de 2017, que estableix una indemnització de 26 dies de sou amb un màxim de 16 mesos més 3.000 euros.»

L’escrit segueix dient que «aquest incompliment vergonyós i amb total descaradura demostra la nul·la voluntat d’arribar a un acord o de suavitzar un ERO salvatge per part de Grupo Zeta i de la direcció d’El Periódico, que mantenen el seu objectiu de fer fora gairebé la meitat de la plantilla tot i que en els últims mesos ja han deixat la companyia una desena de persones. El comitè ha reclamat a la direcció que, en primer lloc, demostri com preveu mantenir les edicions de paper i digital del diari amb una retallada de plantilla que suposa un cop irreversible. Al mateix temps, hem instat a Grupo Zeta a demostrar amb fets la seva voluntat de negociar de bona fe i que faci una oferta econòmica amb cara i ulls, fins i tot per sobre de la indemnització fixada al juliol passat, amb la finalitat de que hi hagi el màxim nombre possible de voluntaris.»

Prescindir de Miquel Farreres
«Així mateix, el comitè ha reclamat a l’empresa que doni informació detallada incloent els comptes complets de 2017 i hem advertit a l’adreça de l’agreujament de les caigudes de vendes, publicitat i subscriptors en els últims mesos coincidint amb el conflicte polític a Catalunya. En aquest sentit, hem criticat la decisió de prescindir del dibuixant Miquel Ferreres ja que pot generar encara més rebuig entre els lectors.»

El comitè manté la seva estratègia de combatre l’ERO anunciat amb accions legals i al carrer. El pròxim dilluns 5 de febrer hi ha prevista una nova trobada amb el conseller delegat i el director.