En el període març-abril d’enguany, més del 77% de l’opinió publicada cada dia pels quatre diaris catalans d’abast nacional és firmada per homes, segons es desprèn del seguiment fent per #Onsonlesdones, una iniciativa «per denunciar de manera sistemàtica la discriminació de les opinadores als mitjans de comunicació de Catalunya» segons expliquen les impulsores en el seu blog. En el cas de la premsa en paper, l’estudi s’ha centrat en els quatre diaris catalans d’abast nacional: El Periódico, La Vanguardia, l’Ara i El PuntAvui.

Segons el darrer informe, també són homes els autors del 73% de les opinions que es poden llegir a la majoria dels diaris digitals catalans. L’estudi s’ha centrat en Nació Digital, Vilaweb, Crític, Catalunya Plural, El Nacional i El Món. En canvi, cal notar que només són homes la meitat dels d’opinadors de la revista digital Crític, i el 44% dels opinadors del diari digital Catalunya Plural.

En el cas de la ràdio, són homes el 74% dels tertulians que parlen d’actualitat cada matí de la setmana als magazins informatius més escoltats de RAC1, la principal emissora privada de Catalunya, el 60% dels tertulians que debaten als tres informatius més escoltats de Catalunya Ràdio, la ràdio pública. En l’àmbit de la televisió, són homes el 65% dels tertulians dels tres principals debats d’actualitat a TV3, el 71% dels que intervenen, en conjunt, a les tertúlies d’actualitat més vistes a 8TV i El Punt-Avui TV, i, finalment, també ho són el 78% dels que intervenen al debat setmanal de política de TVE a Catalunya.