El Consell d’Informatius de TVE considera injustificada la cessió a la Fiscalia de Catalunya de les imatges no emeses sobre els incidents provocats pels ‘indignats’ contra els diputats. Els incidents van succeir el passat 15 de juny a l’entrada del Parlament.

Segons una nota del Consell, el capítol cinquè del manual d’estil de RTVE, referit a peticions de jutges i policia “és ben clar” pel que fa al material no emès: “En condicions ordinàries, els materials no emesos han de mantenir-se com a materials exclusius de l’activitat professional, no estan disponibles per a ningú si no hi ha una ordre judicial. Inclús aquesta ordre es pot impugnar si el lliurament pot crear problemes a professionals o col·laboradors ocasionals i posa en perill l’obtenció de nous materials d’interès públic”.

El Consell d’Informatius de TVE considera que la petició de la Fiscalia “deixa indefensos a periodistes i reporters gràfics que estan complint amb la seva tasca informativa. A més, pot perjudicar la futura obtenció d’informació per part dels professionals de TVE”.

Per protestar contra la petició de la Fiscalia, l’SPC va emetre un comunicat en el qual qualificava de “desproporcionada” la reclamació i afegia: “Creiem que unes imatges que es van prendre amb una finalitat informativa no haurien de servir de base per investigar suposats fets delictius si no hi ha indicis racionals suficients que aquest material els reflecteixi. I més quan aquests mitjans, d’acord amb els criteris professionals a l’hora d’informar dels incidents, ja van publicar o emetre una gran quantitat d’imatges sobre els fets, que sempre són a disposició de la justícia o de l’autoritat policial”.