Comença una nova campanya electoral i els periodistes ens enfrontem una vegada més a la imposició dels blocs electorals. I una vegada més fem públics comunicats i convoquem actes de protesta per explicar a la ciutadania que els blocs electorals no es fan amb criteris periodístics i que vulneren el dret constitucional a la informació.

Coincidint amb l’inici de la campanya electoral, el Col•legi de Periodistes de Catalunya va convocar un acte de protesta contra els blocs a les quatre demarcacions i va presentar el manifest No tot el que és legal és just: no als blocs electorals on es recorda que aquesta “imposició antidemocràtica” va començar el 1985 i que, des de llavors, els mitjans públics han de cronometrar la informació política durant les campanyes electorals.

A Barcelona, el degà del Col•legi de Periodistes, Josep Maria Martí, va recordar que els blocs electorals “són una anomalia que només passa a Espanya” i va afirmar que “els periodistes no podem quedar-nos amb els braços creuats davant d’aquesta situació”.

L’acte va comptar amb la presència de periodistes de mitjans públics i una fila zero amb representants d’entitats, sindicats i col•legis professionals. Com a representat de la societat civil, el filòsof Josep Ramoneda va afirmar que el problema és “la manera d’entendre la política en una societat democràtica, on els partits es creuen que són els propietaris dels mitjans públics”.