El 75% dels treballadors de Gràfiques de Premsa Diària ha rebutjat la proposta presentada per l’empresa per impedir la presentació de l’ERO d’extinció de contractes i tancar la rotativa de Parets. La proposta de l’empresa implicava reduccions salarials superiors al 40% i més de 20 acomiadaments forçosos si no hi havia suficients baixes voluntàries per abandonar l’empresa.

El comitè d’empresa ja havia rebutjat la proposta de la direcció de l’empresa, però va decidir traslladar-la a l’assemblea “perquè tots els treballadors poguessin pronunciar-se sobre el futur de la planta de Parets”, segons s’indica en un comunicat.

L’última reunió negociadors va durar més de 25 hores i l’empresa va rebutja “de manera reiterada les formules alternatives proposades pel comitè, que eren menys traumàtiques i permetien un estalvi superior als tres milions d’euros”.

Davant la negativa de la plantilla a sotmetre’s a aquesta reducció salarial que el comitè qualifica de “desproporcionada”, l’empresa comunicarà la pròxima setmana la seva decisió respecte l’execució de l’ERO de tancament de la rotativa d’El Periódico i l’Sport.

El comunicat del comitè afirma que la direcció “faria bé en reconsiderar l’ERO i els seus plantejaments maximalistes i aprofitar el gran estalvi que va posar sobre la taula el comitè per evitar el tancament i incrementar la competitivitat de Gràfiques de Premsa Diària davant dels seus rivals.”

El pròxim dia 16 tindrà lloc una assemblea intercentres on es donarà més informació sobre el resultat final de la negociació de l’ERO.

Recordem que els passats dies 10 i 11, els treballadors del Grup Zeta van fer vaga per protestar contra la intenció de l’empresa de tancar la rotativa i deixar sense feina 102 treballadors. Les dues jornades de vaga van tenir un seguiment del 85% de la plantilla. Els treballadors van anar en manifestació fins a les oficines centrals de la Caixa, a l’avinguda Diagonal, entitat que controla les finances del grup. En aquests dos dies, els treballadors de l’Sport van fer vaga de signatures.