El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha fet un comunicat per denunciar els problemes amb que es troben els mitjans de comunicació per tal d’informar dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE).

El centre ubicat a la Zona Franca de Barcelona ha estat notícia en les últimes setmanes per la denúncia del Síndic de Greuges sobre les condicions en què viuen els interns i, més recentment per la mort d’un jove guineà en la matinada del dia de Reis.

Segons el comunicat, arran d’aquets fets, diversos periodistes que han volgut informar sobre aquestes denuncies “s’han trobat amb impediments per fer la seva feina” i afegeix que “la Direcció Superior de Policia de Catalunya denega visitar el CIE de la Zona Franca i no concedeix entrevistes en relació a la situació que es viu en aquests centres”.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils afirma que “quan hi ha denúncies d’alguns interns per maltractaments és pràcticament impossible de parlar amb la persona denunciant perquè és immediatament expulsada, tal com denuncien diverses entitats com SOS Racisme”.