Enfrontats a un escenari de crisi econòmica, atur desbocat i precarietat generalitzada, l’autoocupació ha esdevingut un dels pocs horitzons de viabilitat que encara resten oberts per a la pràctica professional del periodisme.

El cooperativisme és una de les formes que estan adoptant els nous projectes periodístics que comencen a proliferar amb l’objectiu de consolidar-se com a realitats empresarials a través de l’autogestió i la preservació de la seva independència en la pràctica informativa diària.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació organitza amb la col•laboració del Col•lectiu Ronda una sessió informativa per tal d’apropar-vos la realitat del cooperativisme com a model, posant a la vostra disposició informació pràctica i útil sobre aspectes com ara requisits i procés de constitució de la cooperativa, finançament i règim fiscal, entre d’altres qüestions.

La sessió informativa tindrà lloc el pròxim 5 de juny en sessió de matí i tarda (d’11 a 13 i de 17 a 19 hores) al carrer Trafalgar, 50-52, Barcelona

El ponent serà Toni Oró, economista, llicenciat en Administració i Direcció d’empreses i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya. Membre del consell rector d’Aposta SCCL, cooperativa dedicada a la formació, i del COOP 57 SCCL, cooperativa de serveis financers.