La demarcació de Tarragona del Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació, lamenta que el govern local de Cambrils, format per CiU, PP i PLIC, hagi decidit tancar definitivament la Ràdio i Televisió de Cambrils/TDCamp.

L’SPC repudia la forma com s’ha produït aquesta decisió, sense que s’hagi tingut en compte la situació personal i professionals dels 9 treballadors.

El Sindicat es mostra sorprès per la decisió unilateral del consistori i lamenta que l’alcaldessa Mercè Dalmau no hagi complert la seva paraula: va assegurar en la trobada amb el màxim responsable de l’SPC a la demarcació de Tarragona arran de la darrera reestruració de la ràdio i televisió, que no es produirien més acomiadaments i que informaria el Sindicat en el cas d’haver decisions contràries.

L’alcaldessa i els seus socis de govern van prendre aquesta dolorosa decisió – la qual va ser revelada, un dia abans, per l’exalcalde socialista Robert Benaiges – sense preocupar-se per cercar alternatives i/o solucions per evitar que Cambrils quedés orfe de mitjans públics de comunicació.

L’SPC titlla d’irresponsable la decisió de tancar la TDCamp, la qual contribueix engrossir la llista d’aturats d’aquella ciutat.

El govern local hauria d’haver pres altres mesures de contenció pressupostària que no passessin, obligatòriament, per l’acomiadament dels professionals de la ràdio i televisió públiques. Pot ser, les mesures d’austeritat haurien de ser esteses també a l’àmbit polític de la ciutat i també en la contenció de contractacions de càrrecs de confiança política.

L’SPC recorda que amb el tancament de mitjans de comunicació, sobretot els públics – els quals els governs locals i autonòmics haurien de vetllar per la seva pluralitat i independència – es posa en perill el sistema democràtic.

L’SPC recolza tots els treballadors de la ràdio i televisió de Cambrils i manifesta la seva disponibilitat per assessorar-los en el àmbits que considerin oportuns.

Els treballadors han actuat com a veritables professionals, sobretot perquè han hagut de viure interferències i condicionaments polítics inadmissibles i grollers en els continguts informatius, fet que perjudicava l’ exercici d’un periodisme plural i independent.