El pròxim divendres 30 d’octubre se celebrarà el V aniversari de La Independent, de 21.00 a 23.00 hores, a la Sala Gran de la Bonnemaison.Hi haurà un espectacle de 2 hores amb diverses artistes de teatre i cabaret. També s’oferiran recitals individuals i de grup de poesia i música. L’SPC s’ha afegit a les felicitacions per aquesta efemèride, molt important per a la professió.

L’11 de setembre del 2010 es va publicar el primer butlletí de la primera agència catalana de notícies amb visió de gènere, La Independent, amb un ampli equip de coordinadores i redactores, col·laboradores, periodistes i comunicadores de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. Però també s’ha comptat des del principi amb articles, entrevistes i opinions de periodistes, escriptores i expertes i experts, integrants d’associacions i de grups de Catalunya, de l’Estat Espanyol, i de diversos països europeus, del sud de la Mediterrània i d’Amèrica Llatina.

L’agencia, un cop iniciada amb subvenció institucional, s’ha mantingut tot aquest temps sense cap ajut oferint tot tipus de notícies, articles d’opinió, entrevistes i cròniques amb perspectiva de gènere. Tal com es comenta en l’editorial de fa unes setmanes: «Cal subratllar una vegada més que estem de celebració i que en aquests cinc anys hem tingut ja més de 4.250.000 visites. Això ens demostra –a més d’ esperonar-nos– que el que fem interessa i que encara tenim no solament molt a dir sinó que encarem el futur més immediat amb l’ànim de millora en tots els aspectes informatius de la nostra tasca com a periodistes i comunicadores».

Per promoure la creativitat artística de les dones, en aquesta festa–espectacle col·lectiu de celebració La Independent ha volgut comptar amb la creativitat artística que treballa a Catalunya tal i com podeu veure a la llista de participants. L’agència agraeix a les que col·laboraran en la Festa del V aniversari i que oferiran la seva actuació gratuïtament, «perquè tothom sap el que costa sobreviure en el món de la cultura, a les artistes, músiques, etc.».

Hi haurà una mica de tot i de la millor qualitat. Com a cantants i músiques comptarem amb Amèlia Bernet, Rosa Zaragoza (amb Gabriela Ahumada i Tamara Precek ), Rita Payés Dúo, Ana Valle, Betty Akna i Leire Saitua, així com a Zoila Herranz i Gloria Torres, acompanyant a Gloria Bosch, que actuarà en l’apartat de Poesia, recitant poemes del seu llibre A cau d’Orella. En aquest apartat també recitaran Nuria Feliu i Susana Villafañe.