Els treballadors d’El Periódico i de la resta del Grup Zeta informen a la banca i les institucions de les últimes decisions de l’empresa, incomplir l’acord de recuperació de sous que s’havia pactat i aplicar una rebaixa salarial d’un 21%. Recorden la situació que pateixen els treballadors des de fa anys: congelació salarial des de 2008; un ERO que va afectar més de 500 persones aplicar el 2009; rebaixes salarials el 2012 i el 2014.

Recorden que el comitè intercentres d’El Periódico ha advertit a la direcció de les greus conseqüències d’imposar una nova retallada de forma unilateral quan s’havia recuperat certa credibilitat per haver arribat a acords que van contribuir a la viabilitat de l’empresa i el manteniment dels llocs de treball, malgrat que els directius del Grup Zeta han incomplert de forma sistemàtica tots els acords.

Denuncien la mala fe amb la qual ha actuat l’empresa per amagar que s’ha estat negociant amb els bancs creditors per refinançar el deute i aconseguir fons addicionals. El pla de negoci sobre el qual es farà el refinançament afecta directament a la plantilla.

Afirmen que la transparència, la bona fe de la direcció i el repartiment dels esforços entre totes les parts afectades són condicions imprescindibles perquè el comitè negociï un acord en les actuals circumstàncies.

“En aquest context, no podem entendre que se’ns exigeixi una rebaixa de sous del 21%, mentre el col·lectiu de directius segueix engreixant sense parar en els últims anys recol·locant executius desplaçats amb augments retributius en diversos casos i es va laminant la resta de plantilla. Tampoc podem entendre que se’ns vulguin imposar més sacrificis quan la direcció de Grup Zeta ha reconegut que la família propietària del grup ens ha doblat el lloguer que ens cobra aquest any recuperant (ells sí) els preus per sobre del mercat que ens aplicaven abans de l’acord de 2014. Són alguns exemples de les incoherències i les situacions impossibles d’assumir per la plantilla i per qualsevol empresa mínimament seriosa”.

Davant d’aquesta situació, demanen que bans i institucions intercedeixin per desbloquejar aquesta situació i aconseguir un clima imprescindible de transparència, bona fe que ajudi a la viabilitat d’El Periódico de Catalunya i de Grup Zeta.

Fa unes setmanes, el comitè intercentres ha posat una denuncia davant la inspecció de treball i contra la direcció del Grup zeta i l’El Periódico per amagar que es despenjava del conveni per imposar la rebaixa de sous del 21%.