Finalment, la majoria de redaccions de diaris pararan aquest dimarts dia 13, així com les rotatives d’impressió.

Per animar l’inici de la vaga i com en ocasions anteriors, els sindicats del sector de la comunicació convoquen els treballadors de premsa i de tot el sector aquest dimarts, a les 13 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Després s’anirà a la seu del diari El País, per donar suport als companys i companyes d’aquest rotatiu que acaben de tancar un ERO que suposa 129 acomiadaments a tot l’Estat, 19 dels quals a la delegació de Barcelona.

Demà, dia de la vaga general per a la resta del sector, hi haurà manifestacions a les principals ciutats catalanes, la de Barcelona sortirà a les 18 hores de la plaça Catalunya de Barcelona. L’SPC convoca als afiliats un quart d’hora abans, a les 17.45 hores, a la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer València, a l’alçada de l’hotel Majestic.

La vaga general del 14-N s’ha convocat per protestar contra les retallades aprovades peles governs central i català. En el sector de la comunicació, a més de la pèrdua de llocs de treball, s’ha produït una degradació de les condicions de treball i la patronal ha abusat de la posició dominant amb els periodistes freelance al quals ha imposat condicions que desvirtuen la Llei de propietat intel•lectual i la precarietat dels periodistes a la peça.