L’SPC, conjuntament amb altres entitats, celebrarà enguany el 3 de Maig –Dia Mundial de la Llibertat de Premsa– com una jornada reivindicativa en la qual es reclamarà que el dret a la informació torni al seu legítim propietari, la ciutadania. Aquesta commemoració consistirà en una taula rodona en el qual es farà lectura del Manifest 3 de maig de 2016, per una llibertat de premsa de totes i tots al qual ja donen suport diverses organitzacions i obert a l’adhesió de les que ho facin en els pròxims dies. Aquest acte, però, se centrarà en donar veu als representants de les diferents entitats i associacions que hi assisteixin que exigeixin el dret a la informació com un dret humà essencial que pertany a la ciutadania i no als mitjans de comunicació ni als periodistes, tal com estableixen diverses normatives. La fila 0, doncs, serà el més important

L’acte es farà, però, per qüestions d’agenda, el dia abans, dilluns 2 de maig, a dos quarts de set de la tarda. El manifest que es llegirà és un resum del que ha estat elaborat per a l’ocasió, que en la seva versió sencera es pot consultar en aquest enllaç.

2 DE MAIG: LA INFORMACIÓ PERTANY A LA CIUTADANIA
3 de maig de 2016, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa
Taula rodona, amb la presentació del Manifest Per una llibertat de premsa de totes i tots
Dia: 2 de maig
Hora: 18,30 hores
Lloc: Seu de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC). Carrer Doctor Aiguader, 18. Metro: Parada Barceloneta (L4). Autobús: V15, V17, H14, D20, 39, 45, 51, 59.
Intervindran: Jordi Giró, president de la CONFAVC; Josep Cabayol (SICOM), Mercè Diez (Grup Daniel Jones, de la UAB); Alfons López (Dibuixant de premsa), Andreu Pérez (President AJDC), Laia Serra (ADPC) tot i que podria haver-hi algun canvi
Entitats que fins ara han adherit al manifest: Agència de Comunicació Social ECAS, Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD), Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), Col·lectiu de Dibuixants de Premsa, Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), CONFAVC, La Fede.cat, GAMAG-Europe, Món Comunicació amb visió de gènere, Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), Solidaritat i Comunicació (SICOM), el Màster i la Càtedra Gènere i Comunicació de la UAB, Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT) i la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores (XIDPIC).