La vaga general ha estat àmpliament secundada pels treballadors del sector audiovisual, especialment en els públics. Les programacions dels mitjans s’han vist alterades per l’aturada i s’han emès programes gravats.

Segons les dades recollides, a Catalunya Ràdio un 85% de la plantilla ha secundat la vaga, el mateix percentatge que a TV3. L’aturada en aquests mitjans s’ha desenvolupat amb normalitat i s’han respectat els serveis mínims pactats amb l’empresa.

Pel que fa a TVE a Catalunya, entre un 50 i un 60% dels treballadors han secundat la convocatòria de vaga general. A l’agència EFE el seguiment ha estat del 40%, a BTV ha estat del 42,27% i a la Xal (l’antiga Com Ràdio) un 85% de la plantilla ha fet vaga.

La jornada de vaga ha finalitzat amb una manifestació a la qual han participat treballadors de tots els mitjans, especialment del diari El País afectats per un ERO que ha suposat l’acomiadament de 129 persones.

La premsa escrita va fer ahir la jornada de vaga amb un important seguiment que, en alguns casos, va arribar al 90%. La vaga va afectar les principals capçaleres: La Vanguardia, Ara, El Periódico, Sport y El Punt-Avui. La vaga a les rotatives va obligar a El Periódico i La Vanguardia a imprimir-se fora de Barcelona.