El centre de València ha estat escenari de les fortes càrregues policials contra estudiants de secundària. Els enfrontaments van començar al migdia quan els joves s’han concentrat a les portes de l’institut Lluís Vives per protestar contra les carregues policials del passat divendres, que van acabar amb 11 detinguts. La policia va desallotjar la zona i, a partir d’aquest moment es van succeir les càrregues policials amb porres i bales de goma.

Un fotògraf de La Vanguardia i dos redactors de l’Agencia EFE i de RNE han estat colpejats per la policia quan informaven del què estava passant. La periodista explicava en directe la dura actuació de la policia i com s’estaven produint ferits entre els joves manifestants.

Tot va començar el passat divendres, quan estudiants d’instituts van convocar una manifestació per protestar contra les retallades en educació decretades pel Govern valencià. La policia va detenir diversos joves de l’institut Lluís Vives. Des d’aleshores han seguit les protestes dels estudiants que han estat durament reprimides per la policia. Diversos partits de l’oposició han demanat la dimissió de la delegada del Govern.

L’actuació policial ha tingut una amplia repercussió a les xarxes socials i a Twitter es pot seguir amb etiquetes com #IESLluisVives o #primaveravalenciana.