L’Audiència de Barcelona considera que Albano Dante i Marta Sibina no van incórrer en cap delicte i anul•la les mesures dictades contra ells i la publicació.

L’Audiència de Barcelona ha revocat la sentència contra la revista Cafè amb Llet, condemnada per un delicte d’atemptat al dret a l’honor de Josep Maria Via, president del consorci Parc de Salut Mar de Barcelona i membre del consell assessor d’Artur Mas en temes de sanitat.

La revista havia denunciat irregularitats i conflictes d’interessos en la sanitat catalana. La condemna tenia el seu origen en un vídeo publicat pels editors de Cafè amb Llet, Albano Dante i Marta Sibina, en què criticaven la poca transparència existent en el sistema sanitari català. Ara el jutge considera que les afirmacions abocades al vídeo estan protegides per la llibertat d’expressió.

Tot i que Dante i Sibina van presentar recurs, la jutgessa de primera instància va executar provisionalment la sentència en la qual imposava una multa de 10.000 euros, la retirada del vídeo amb les denúncies que efectuaven els denunciats i la publicació de la sentència.