La Comissió 8 de Març del sector de la informació i la comunicació de Catalunya ha fet públic un manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que s’escau aquest pròxim diumenge. En aquest escrit, titulat «Les treballadores de la informació i la comunicació som aquí per recordar que no aturem la lluita», es reclama que «la superació de la bretxa salarial que persisteix en el sector». També es demana «un canvi en la cultura organitzativa de les empreses amb mesures de conciliació que no redueixin ingressos ni possibilitats de promoció per a les dones, i que permetin compartir les cures en la criança».

També s’exigeixen iniciatives contra l’assetjament sexual i la violència. Es recorda que «seguim demanant l’eradicació de TOTES les violències masclistes i un compromís ferm en la prevenció i en la protecció de les víctimes, així com en un tractament informatiu rigorós. En les notícies sobre violència masclista, cal posar el focus en l’agressor NO en la víctima». En aquest sentit es denuncien «la manca de veus femenines en les fonts informatives».

A Catalunya, les reivindicacions de les dones comunicadores són:
• El compliment en totes les redaccions de tots els mitjans de comunicació de les recomanacions del tractament informatiu de les violències masclistes, per superar la revictimització i l’assetjament sexual de segon ordre.
• Formació en perspectiva de gènere i de la diversitat a totes les plantilles de les empreses per aconseguir una millora substancial en el tractament informatiu de tots els àmbits.
• Superació real de la bretxa salarial i penalització a les empreses que no compleixin. Mateixa feina, igual salari!!
• Un compromís de les direccions editorials i executives per a implementar mesures de prevenció de les violències masclistes als equips professionals dels diversos mitjans, que garanteixin entorns de violència zero i de protecció a les víctimes.
• Responsabilitat a les direccions editorials i d’opinió en la publicació d’articles perquè deixin d’emetre opinions masclistes i estereotipades que només justifiquen més violències vers les dones.