Uns 500 professionals de Televisió de Catalunya han fet arribar al nou Consell de Govern de la CCMA un manifest en defensa del servei públic de televisió de qualitat. Sota el títol No volem retrocessos. Que el canvis polítics no perjudiquin el bon moment de TV3.

Els signats del manifest consideren que l’actual model és el que dóna sentit a TV3 i el que explica que, actualment, estigui en la “millor posició” des que van aparèixer les televisions privades, tant pels nivell d’audiència com pel seu reconeixement social, malgrat les retallades de pressupost i la caiguda d’ingressos publicitaris. També es demana al Consell de Govern i al seu president que “actuïn amb criteris professionals, de Consell d’Administració d’empresa, i atenguin les realitats consolidades sense posar en perill les fites assolides.”

El text recorda que la “reforma de la llei de la CCMA obliga a fer canvis en el Consell de Govern i en el Consell Assessor, però no de direccions dels mitjans de la Corporació, càrrecs objecte de desig de molts interessos.”

El manifest dels treballadors, a més, reclama “estabilitat, assumpció del projecte per part de la plantilla i una gestió professional independent, sense interferències que malmetin els nivells assolits, tant en el lideratge en servei públic i bona audiència com en rigor i llibertat informativa”.

Els firmants del document pertanyen majoritàriament a les àrees d’informatius, esports, documentals, nous formats i programes, i a col•lectius com redactors, presentadors, ENGs, càmeres, realitzadors, productors, grafistes, lingüistes o documentalistes, entre d’altres.