Els sindicats de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) i la mateixa Federació han enviat missatges de solidaritat amb els treballadors del diari Público davant les intencions de l’empresa d’impulsar, després de les passades retallades, un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO ) que afectaria gairebé la quarta part de la redacció.

En declaracions al digital pr-notícies, Dardo Gómez, secretari general de la Federació, ha criticat l’actitud dels grans mitjans i dels grups de comunicació que no van prendre les mesures necessàries en els temps de bonança econòmica.

“Els mitjans i grups mediàtics van apostar per créixer d’una manera desorbitada sense tenir en compte la situació, tots van apostar per un model de publicitat que semblava que no s’anava a acabar mai” i ha volgut recordar que l’ERO només afecta una part de la plantilla amb contracte. Tot i això adverteix que, no cal oblidar que “aquest és un sector totalment desregularitzat i que un 30% o un 40% dels treballadors no té contracte”.

Un ERO ve acompanyat “d’altres mesures, com les rebaixes dels salaris dels col•laboradors o la reducció del seu treball. Això moltes vegades no es denuncia perquè significa la sortida automàtica de l’empresa”, sentencia Gómez.

En el cas concret de Público, Dardo Gómez ha explicat que el comitè d’empresa ja està demanant antecedents, demanant la documentació que l’empresa ha de presentar i avaluant què han de fer els treballadors per preservar els seus drets. En definitiva, comprovant si realment l’empresa té capacitat per presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació. “Les circumstàncies són molt dures i la sortida de 39 treballadors de Público suposa que se’n vagi a l’atur gairebé una quarta part de la redacció”, ha conclòs.