El Consell Comarcal del Garraf ha publicat les bases dels Premis Eugeni Molero i Albert Virella de Periodisme i Investigació Comarcal en les modalitats de periodisme escrit, audiovisual, gràfic, per a estudiants de periodisme i comunicació audiovisual, investigació i investigació per a estudiants de batxillerat.

Amb aquesta convocatòria, l’ens comarcal vol fer un reconeixement al treball periodístic i d’investigació relacionat amb el Garraf i donar suport a les persones que, amb els seus treballs periodístics o d’investigació, promocionen i donen a conèixer el nostre territori.

Els premis es convoquen des de l’any 1992 en memòria d’Eugeni Molero, l’escriptor i periodista, impulsor de nombrosos projectes en l’àmbit cultural i col3laborador en diferents publicacions.

Des de l’any 2014, incorporen un recordatori i reconeixement a la figura d’Albert Vriella, historiador i estudiós de les viles de la comarca del Garraf i del Penedès i autor de centenars d’articles i llibres, principalment sobre els segles XVIII i XIX. També fou fundador de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Els treballs que opten als Premis en les categories de periodisme hauran d’haver estat publicats o emesos entre l’1 de gener de 2015 i el 30 de març de 2017 excepte en el cas dels estudiants, que hauran de presentar treballs que no hagin estat difosos a través d’un mitjà de comunicació.

En el cas dels Premis d’investigació, els treballs han d’estar realitzats entre l’1 de gener de 2015 i el 30 de març de 2017.

Els treballs es poden haver realitzat o publicat en qualsevol idioma. Es poden presentar als Premis treballs individuals o en grup i en una única modalitat.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el pròxim mes de maig.