Més de 200 candidats a eurodiputats en les eleccions d’aquest 25 de maig s’han adherit al manifest de la Federació Europea de Periodistes (FEP). D’aquests, gairebé la meitat són tots els components de les candidatures del PSOE, IU-ICV. A l’Estat espanyol també Podemos hi ha mostrat el seu suport.

D’altra banda el Sindicat de Periodistes de Catalunya/Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC) s’ha adreçat als principals candidats catalans en aquestes eleccions europees lliurant-los el Manifest elaborat per la FEP (Federació Europea de Periodistes) en el què es reclama un compromís dels grups parlamentaris per garantir el dret a la informació de la ciutadania defensant el lliure exercici del periodisme i unes condicions laborals i professionals adequades per als informadors.

Entre els candidats que han expressat el seu suport hi ha tres aspirants a presidir la Comissió Europea: l’alemanya Ska Keller (Els Verds), el belga Guy Verhofstadt (Aliança de Lliberals i Demòcrates per Europa – ALDE) i el també alemany Martin Schulz, que ho és pel Partit Socialista Europeu (PSE).