Les eleccions sindicals celebrades a TVC dijous 28 d’octubre han suposat un tomb important no previst per la majoria de forces en presència. La Candidatura de Treballadors de TVC (CTTVC, constituïda en sindicat d’àmbit de l’empresa) ha tingut la majoria de vots, tot i que ha empatat en nombre de delegats, 8, amb CCOO, que per primer cop perd unes eleccions al Comitè d’empresa, i passa de 10 delegats a 8.

Per contra, la Candidatura de Treballadors passa de 4 a 8, i guanya un delegat a CGT i un altre a UGT, que baixen respectivament fins a 2 i 1 delegats.

La candidatura de l’SPC manté quatre representants, que té des dels comicis del 2002, i que aquest cop seran Ramon Espuny, Joan Roura, Manel Mateu i Joan Ramon Vallvé. Els resultats han estat :

CTTVC…… 8 representants
CCOO……. 8
SPC………. 4
CGT………. 2
UGT………. 1

En el rerefons del sorprenent canvi hi ha hagut un debat molt polaritzat al voltant de la conveniència d’un Comitè Interempreses i d’avançar cap a un Conveni de Grup de les empreses de la CCMA, en un context de diferències salarials i laborals entre diversos convenis, i també de transvasament de treballadors d’unes empreses a unes altres.

El debat sobre les formes organitzatives per respondre a aquesta complexitat i sobre la possibilitat d’un Conveni únic que equiparés salaris i condicions laborals, però que la direcció vol “promig” entre els de les diverses empreses, ha tensat les relacions en el Comitè sortint i ara s’ha traslladat a la plantilla.

En tot cas, s’han abocat tots els arguments i els treballadors han donat una resposta que cal tenir en compte, igual que la dura polèmica no ha d’impedir la recomposició de la unitat dins del Comitè, sobretot davant els pròxims temps, i davant enemics diversos que amenacen la televisió pública de la Generalitat.