L’SPC ha decidit donar suport a les mobilitzacions que hi ha aquest dissabte 17 de març en contra de la Llei Mordassa, convocades en diverses ciutats espanyoles. El sindicat demana els professionals de la informació que hi participin i en facin difusió. L’objectiu és reclamar als partits polítics que afrontin la derogació d’aquesta antidemocràtica normativa que vulnera drets essencials de la ciutadania.

La plataforma No Somos Delito, que és qui la convoca, assegura que «la Llei Mordassa segueix més viva que mai tot i que la majoria de l’actual Congrés s’havia compromès a acabar amb aquesta normativa que vulnera nombrosos drets humans.» El Congrés dels Diputats, recorda aquesta entitat, «va aprovar al novembre de 2016 i gener de 2017 dues propostes de reforma de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa. Des de llavors, ha passat ja més d’un any i el procés parlamentari es troba pràcticament paralitzat o avançant a un ritme extremadament lent. Organitzacions i col·lectius socials que hem denunciat l’arbitrarietat i falta de garanties d’aquesta norma hem estat seguint de prop aquest procés, i ens preocupa que cap dels textos alternatius presentats recullin les nostres demandes, ni ofereixin una regulació garantista per a l’exercici dels drets fonamentals.»

Per aquesta raó, No Somos Delito afirma que «és el moment de tornar a sortir als carrers per mostrar el nostre rebuig a la Llei Mordassa i pressionar perquè es garanteixi el lliure exercici dels drets humans que són vulnerats per aquesta llei, tals com la llibertat d’expressió, de reunió pacífica i d’informació, així com els drets de dones».

A Espanya hi ha convocades per a aquest dissabte 17 de març manifestacions en 23 ciutats diferents. A Catalunya només serà a Barcelona, fixada per a partir de les 11.00 del matí, a plaça Urquinaona per anar cap a la seu de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, a la cruïlla dels carrers Roger de Llúria i Mallorca.