El teatre Metropol de Tarragona va acollir el lliurament dels premis de comunicació atorgats per la demarcació de Tarragona de l’SPC en reconeixement de la tasca dels professionals que hi treballen. Dels vuit premis convocats, va quedar desert el d’Investigació, deixant palesa la delicada situació de la professió.

Entre els més de trenta nominats, els premiats van ser El vallenc, amb el guardó a la Resistència, reconeixent el fet de no haver acomiadat mai cap treballador malgrat el context actual; Emilia Arnavat, premiada per la seva trajectòria professional; la revista Viu Tarragona a l’emprenedoria; David Oliete, premi a la millor imatge; delcamp.cat, premi 2.0; Xavi Fernández, redactor del Diari de Tarragona, premiat en la categoria d’histories. Manuel Fuentes, conductor del Matí de Catalunya Ràdio, va rebre el Premi nacional de comunicació.

En recollir el guardó, Fuentes va dedicar el premi a tots els professionals del sector que estan a l’atur mentre que el director d’El Vallenc, Francesc Fàbregas, va defensar la premsa comarcal. “Ara hi ha molts mitjans que es pengen la medalla de ser un mitjà català i pròxim, ja fa molts anys que això fem nosaltres, resistint i picant pedra”, va afirmar el responsable d’aquest mitjà que aquest any compleix un quart de segle.

El responsable de la demarcació de Tarragona del Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació, Ricard Checa, va confirmar la voluntat de continuïtat del certamen, amb caràcter itinerant. L’edició vinent es podria fer a Salou o Tortosa.

La gala tenia finalitats benèfiques, els diners recaptats es destinaven a la Fundació Bona Nit, que atén els sense sostre i també a l’Associació Orient&Occident, que està ajudant un jove nepalès amb un greu problema de vista.