La Unió de Periodistes Valencians ha fet públic un comunicat lamentant la decisió de l’ajuntament de Gandia de tancar les emissions de Gandia Televisió. La Unió de Periodistes Valencians considera que el tancament “suposa una pèrdua de pluralitat informativa per als ciutadans de la capital de la Safor així com als de la resta de la comarca”, i insta al consistori a replantejar el cessament de les emissions.

La Unió de Periodistes recorda que, dins del seu suport a la històrica televisió, va demanar als poder públics una solució al conflicte polític -i que deixa de banda la importància del dret dels ciutadans a rebre informació- que ha impedit de manera artificial que Gandia Televisió disposi llicència per emetre, mentre que altres cadenes privades i sense l’arrelament a la zona l’han obtingut sense problemes.

Igualment, la Unió de Periodistes mostra la seva solidaritat “amb els treballadors de la cooperativa que durant els últims anys han gestionat la televisió pública” i reclama que si es recupera el canal públic de televisió, “es compte amb l’equip de vora 30 professionals que ara es veu en el carrer per la decisió del nou govern municipal de Gandia”.