La Universitat Autònoma de Barcelona impulsa un Màster Gènere i Comunicació (GIC) amb l’objectiu de canviar els discursos dels mitjans i transformar-los en veritables artífexs d’un periodisme no sexista i no discriminatori amb i per a les dones. Els mitjans de comunicació són un dels eixos imprescindibles per poder construir aquesta nova societat més justa i igualitària per la qual lluitem, cadascú de nosaltres des del nostre àmbit.

El GIC ˜és l’únic màster de tot l’Estat espanyol i, fins on he pogut esbrinar, també de Llatinoamèrica, d’aquestes característiques», explica la codirectora del Máster, Isabel Muntané. S’organitza en vuit mòduls i es pot cursar sencer en un únic curs acadèmic o cursar els mòduls de forma independent i obtenir un certificat de superació acadèmica. Més de quaranta professionals de diverses disciplines, universitats catalanes i mitjans de comunicació, formen part del professorat del màster. En la formació s’aborden multiplicitat de matèries: periodisme de dades, nous formats comunicatius, contextos socials, cultura, cinematografia, tercer sector, islamofòbia, immigració, política, economia o publicitat. Doncs tot i la necessitat d’aquesta formació i de la qualitat de la mateixa, el nou curs perilla a causa de les poques matrícules que tenim. Queden pocs dies, fins a finals de setembre, per poder formalitzar inscripcions. Des del màster estem fent un esforç titànic de difusió que esperem que obtingui resultats. I en aquesta campanya tota ajuda que puguem rebre serà benvinguda.

En l’enllaç del primer paràgraf es pot trobar tota la informació detallada dels mòduls i del professorat. Espero que el projecte us entusiasmi tant com a nosaltres i ens ajudeu a continuar endavant.