El dijous 14 de novembre s’inaugura al Col·legi de Periodistes de Catalunya la mostra fotogràfica que el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació ha organitzat amb motiu del seu XX aniversari. El certamen du el nom de Memorial Lluís Díez en homenatge al company traspassat el mes de juliol passat, que va ser un dels fundadors del sindicat, formant part des del primer moment de la direcció per defensar la tasca dels fotoperiodistes i la seva regulació laboral, i per impulsar el respecte dels drets d’autoria del conjunt de la professió. A la mostra hi participen divuit fotoperiodistes de l’SPC que han aportat els seus treballs. Les imatges romandran al Col·legi dues setmanes i està previst que després es converteixi en una mostra itinerant.

Lluís Díez- Solano (1941-2013) sempre va concebre el reportatge com el pare de la fotografia. Per això mai va acceptar encasellaments i va treballar per a diferents revistes, diaris, agències de publicitat o clients particulars realitzant viatges, naturaleses mortes, arquitectura, interiorisme, moda o restauració, entre altres temes, a més del retrat entès amb la puresa que suposa el respecte profund a la psicologia del personatge, sense camuflatges ni dramatitzacions. Qualificat com a «fotògraf conceptual» en el marc del retrat i en l’entorn ambiental i sociològic, la seva obra posseeix un equilibri que transmet a l’espectador una sensació plaent. Al llarg dels seus quaranta anys de professió les seves fotografies s’han publicat en diaris com El País, El Periódico, i La Vanguardia; revistes espanyoles com Dunia, Vogue, Muy Interesante, Playboy, Cosmopolitan, Joyce, Introversion, etc; En premsa internacional, ha treballat per a publicacions com l’edició alemanya de Vogue, Newsweek, L’Express, Lui, The Sunday Times, entre d’altres. Va ser professor de Fotografia de Reportatge i Periodisme a la Universitat Politècnica de Terrassa (Barcelona) i del curs especialitzat de postgrau en el IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya) i fins a l’últim moment va tutelar estudiants en els seus projectes de finalització de carrera i va obrir portes tant a alumnes com a companys de l’SPC.

La mostra s’inaugura el dijous 14 de novembre, a les vuit del vespre, a la seu del CPC, Rambla Catalunya, 10, de Barcelona. Els fotògrafs que hi participen són Alfredo Casas, Carles Fortuny, Cèlia Atset, Dany Caminal, Domenech Umbert, Genoveva Seydoux, Ivan Giménez, Joan Puig, Luis Tato, Lucas Vallecillos, Montse Riera, Pepa Vives, Ramon Costa, Roser Vilallonga, Santi Cogolludo, Susanna Saez, Tomas da Silva y Uge Ferradas