La campanya de micromecenatge #sumatalalluitaSPC a través de la plataforma Goteo ha assolit avui els mínims fixats per a la primera fase, tres dies abans del límit de 40 dies en aquest tipus d’operacions. El pròxim 16 de novembre comença la segona ronda amb la intenció de deixar el llistó el més alt possible. L’objectiu és reforçar els projectes que el sindicat té dissenyats per defensar els i les professionals del periodisme i perquè es garanteixi el dret d’informació a la ciutadania.

L’SPC agraeix a tothom que fins ara hi ha col·laborat, i anima les persones que ho han fet a difondre-ho entre el seu entorn professional i social. #sumatalalluitaSPC és una campanya dirigida al conjunt de la professió –tant la que està afiliada al sindicat com la que no– i també a la ciutadania. El sindicat entén que és indispensable un treball conjunt i còmplice entre el periodisme i la societat per tal d’aconseguir les transformacions necessàries per garantir aquest dret democràtic essencial.

Els recursos que s’obtinguin serviran per potenciar l’acció de l’SPC de denúncia i de combat de la precarietat en les condicions laborals dels i les professionals, que dificulta garantir el dret a una informació veraç, independent i plural. Així mateix es volen millorar les eines de comunicació digital, renovar el nostre web i professionalitzar les xarxes socials. Un altre objectiu és ampliar el servei d’assessorament laboral i fiscal adreçat als i les professionals a la peça i freelances.

Les samarretes que il·lustren aquesta informació són una de les recompenses que hi ha per participar en aquesta campanya del sindicat. N’hi ha d’altres: subscripcions a les publicacions El Crític o Alternativas Económicas, que col·laboren amb el sindicat; afiliació gratuïta per un període determinat en funció de l’aportació, discos, activitats culturals, assessorament… Però la principal recompensa és disposar d’un sindicat més fort i més potent per intervenir en tots els reptes que té al davant la professió.

Defensar els drets dels treballadors i les treballadores del sector és garantir unes condicions de treball dignes, el respecte a la deontologia, a l’ètica i a la independència periodística; és garantir també el Dret a la Informació de la ciutadania. Sense un periodisme lliure, independent i rigorós és molt difícil defensar la resta de drets: a la sanitat, a l’educació, a l’habitatge, a la justícia, a l’atenció social, al treball, a uns serveis públics de qualitat… Sense periodisme independent no hi ha democràcia. Per això l’SPC apel·la a la complicitat del conjunt de la professió i també de la ciutadania.