El fotoperiodista Gervasio Sánchez presenta una mostra antològica en la qual fa un repàs als 25 anys de professió deixant testimoni dels nombrosos escenaris bèl·lics i postbèl·lics que ha visitat arreu del món. La inauguració tindrà lloc el dia 1 al Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet

L’exposició està formada per 140 fotografies en color i blanc i negre ordenades cronològicament a través de cinc grans blocs temàtics: Amèrica Llatina, Balcans, Àfrica, Vides minades, Desapareguts.

La mostra inclou també 8 murals amb prop de 100 retrats de persones directament afectades per algunes de les realitats documentades per Gervasio Sánchez: víctimes de mutilacions i exnens soldats a Sierra Leone, i víctimes de mines antipersona i familiars de personades desaparegudes a diversos països del món.

Aquesta mosta antològica s’ha organitzat amb motiu de la concessió del Premi Nacional de Fotografia 2009, atorgat pel Ministeri de Cultura. La fotògrafa Saldra Balcells n’és la comissaria.

Una exposició que mostra la important aportació a la fotografia de reportatge de Gervasio Sánchez i de gran valor històric.

Gervasio Sánchez va néixer a Còrdova el 1959, l’any 1984 va iniciar la seva trajectòria de fotoperiodista independent especialitzat en conflictes armats. Col·laborador de l’Herado de Aragón, La Vanguardia i Cadena Ser. És autor de divesos llibres de fotografia. Des de 1998 és enviat especial per la pau de la UNESCO.

Inauguració: 1 d’octubre, a les 19.30 hores, fins al 7 de febrer
Lloc: Centre d’Art Tecla Sala (Av. Josep Tarradellas, 44, L’Hospitalet)