Els sindicats convocants de la vaga van reunir al Col·legi de Periodistes a delegats dels treballadors i afiliats per preparar la vaga general del 29 de setembre. A l’acte van intervenir Juan Manuel Tapia, de CCOO, Lluís Salom, de la UPIFC, Fabián Nevado, de l’SPC i Juan López de CCOO, presentats per Ramon Espuny, president de l’SPC.

Es van desgranar les raons generals contra el retall de drets laborals que implica la reforma, i la situació concreta del sector, castigat per EROs i reduccions de plantilla que s’han imposat aprofitant la crisi publicitària i l’econòmica general. I també es van fer propostes, sotmeses a discussió, per aconseguir una gran participació a la vaga dels treballadors de la comunicació.

Es va cridar a la vaga el dia 29 de setembre des de les 7:00 fins a les 7:00 del dia següent. Als diaris, la vaga es farà el dia 28, perquè el dia 29 no hi hagi premsa al carrer. Es va recomanar que també pari el 29 la premsa digital, fins i tot les edicions digitals dels diaris en paper.

Pel que fa a les agències de notícies, es va informar que la convocatòria feta efectiva el mateix dia contemplava que paressin el dia abans, perquè així s’havia fet en les anteriors vagues generals (excepte la del 2002, en què la convocatòria no especificava res al respecte). Hi va haver debat, perquè les agències avui ja són multimèdia, i poden ser utilitzades per mitigar la vaga tant pels diaris com pels mitjans audiovisuals. En tot cas, es va recomanar que els problemes concrets es mirin de resoldre des dels comitès d’empresa, que són els que coneixen més el terreny.

Es va recordar que no s’ha d’admetre publicitat en cas de vaga, que cal mantenir a ratlla les empreses que comencin a preguntar els treballadors si faran vaga (no és obligatori respondre), i pel que fa als Serveis Mínims es va refrescar que la posició sindical habitual al respecte és la de només acceptar-los en determinats mitjans públics per respectar el dret a la informació, de manera que es pugui oferir el 50% de la programació informativa habitual, entesa com els grans informatius de matí, migdia i vespre.

Es va fer una crida als comitès d’empresa i delegats de personal perquè impulsin acords de suport a la vaga general, que es comuniquin als sindicats i es difonguin públicament, i també a la celebració d’assemblees als llocs de treball. Els presents van acordar mantenir-se coordinats a través dels sindicats i col·laborar en el cas que sigui necessari que representants de les organitzacions convocants assisteixin a reunions o assemblees en empreses on faci falta.

Pel que fa a la premsa no diària, es va acordar que s’intentarà que la vaga es noti d’alguna manera en el producte, amb una reducció de pàgines (que també serveix per evitar acumulació de feina els dies anteriors i posteriors a la vaga) o en el millor dels casos amb unes pàgines en blanc.