En només un dia, la campanya per finançar la defensa legal del fotoperiodista Jordi Borràs va aconseguir els 12.000 euros necessaris per cobrir les despeses judicials. Una vintena d’ entitats van presentar aquesta iniciativa després de l’ agressió que va patir Borràs el 16 de juliol, quan sortia de cobrir un acte a l’ Ateneu Barcelonès. Segons Borràs, una persona identificada com a inspector de la Policia Nacional espanyola, va increpar-lo i colpejar-lo mentre cridava ‘Viva España’ i ‘Viva Franco’. Unes acusacions que l’ agent nega i per això l’ advocada de Borràs, ja va alertar que Borràs podria ser imputat per un delicte d’ atemptat a l’ autoritat. La feina de Borràs fent visible amb imatges els grups d’ultradreta els han posat, a ell i a la seva família, en el punt de mira d’aquests grups.

I precisament l’ Ateneu, d’ on sortia Borràs abans de l’agressió, va ser el lloc triat per presentar aquesta campanya que es farà extensiva a d’altres casos. La plataforma denuncia també l’ augment de les agressions a periodistes ja que al 2017 es van comptabilitzar 37 agressions i només aquest 2018 ja se n’ han fet 22, 13 de les quals amb violència física. Per això es vol fer un front comú per demanar que s’ aturin els atacs als professionals de la informació, amb la complicitat de la plataforma de finançament TotSuma, es vol fer front a d’altres processos similars al del fotoperiodista.

La iniciativa l’ha liderat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, amb el suport de prop de 20 organitzacions periodístiques, socials i cíviques com el SPC , Irídia, l’Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Òmnium Cultural, la SICOM, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Novact, Drets.cat, AMIC, SOS Racisme, l’Associació Catalana de Professionals, el Sindicat de la Imatge de Catalunya, FundiPau , Unitat Contra el Feixisme i Racisme, i Col·lectiu Ciutadella.