El Consell d’Informatius de RNE va fer públic, el passat dia 17 un comunicat, en el qual parla del progressiu deteriorament de Ràdio 4 i de la situació d’altres emissores de la cadena. També es queixa d’improvisació en l’organització i del “desequilibri” pel que fa a la presència de tertulians i entrevistats.

El Consell d’Informatius es mostra preocupat pel deteriorament que pateix Ràdio 4 i posa com a exemple la situació viscuda durant la Diada: “ens preocupa que els actes institucionals de la Diada, que sempre s’han emès, aquest any no s’hagin fet (quan estaven programats i amb el dispositiu pagat), i lamentem que, a dia d’avui, el gruix del que s’està emetent sigui música i butlletins perquè els programes centrals no han pogut posar-se en marxa quan estava previst i en les millors condicions possibles”. Aquesta situació, afirmen, “suposa haver desposseït l’emissora de la seva essència reduint la programació a la mínima expressió, amb el conseqüent risc de pèrdua d’audiència i contribuir a la seva mort”.

El Consell d’Informatius es queixa també del “desequilibri” a les tertúlies i entrevistes, on la majoria dels participants acostumen a ser “d’un mateix perfil”, això significa que “no hi ha debat real i que només es transmet l’opinió d’una banda” i posen d’exemple les entrevistes efectuades amb motiu de la celebració de la Diada, amb quatre entrevistats contraris a la consulta i un a favor. Aqueta situació, diuen, “incompleix l’estatut i contribueixen a desprestigiar-nos com a ràdio pública perquè transmet que estem al servei d’un govern i d’uns interessos i no dels ciutadans”.

El comunicat critica el “desmantellament” que està patint Ràdio Exterior i la “improvisació” amb la qual s’ha iniciat la nova programació de la cadena, amb l’absència de cap d’informatius una setmana abans de l’inici, canvis d’estructura en programes sobre la marxa i manca d’estructures clares en els grups de treball.