La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) celebrarà el III Congrés Federal els pròxims 19 i 20 d’octubre a Madrid que culminarà amb l’elecció dels nous responsables de la secretaria i vicesecretaria de l’organització per al període 2013-2017 en substitució de Dard Gómez i Manuel Mediavilla, respectivament. Les sessions se celebraran a l’Ateneu de Madrid ( carrer del Prado 21).

El missatge d’obertura anirà a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundació Cultura de Pau i exdirector general de la UNESCO, mentre que la conferència inaugural sobre “Comunicació i informació a la societat del coneixement desigual” serà impartida per Ramón Zallo, president de la Unió Llatina d’Economia Política de la Informació, la Comunicació i la Cultura (Ulepicc) i catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat del País Basc.

“Mitjans comunitaris i cooperatius: Una demanda social i una sortida laboral necessària” serà el tema de la taula de debat que integraran Carolina Blasco, extreballadora de RTV Cardedeu i representant de laRed de Mitjans Comunitaris (ReMC); Iago Martínez, del programa “Disimulen” de la ràdio comunitària gallega CUAC FM; Neus Fernández, coordinadora de programació de Sa Tevavisió de Mallorca, i Gonzalo Gárate, membre del col•lectiu editor del diari Diagonal. Modera, Pedro Gómez Ibarra.

A la tarda es presentaran les propostes programàtiques i d’actuació sobre “El nou panorama dels sindicats de periodistes” i “Els sindicats de la FeSP i la regeneració de la democràcia a la informació i la comunicació”.

Fora del plenari hi ha prevista una trobada d’intercanvis d’experiències entre membres de comitès d’empresa i delegats de diferents TV autonòmiques de titularitat pública.