El pròxim 25 d’octubre es celebrarà a la Casa de la Premsa el col·loqui Premsa i Ciutadania en el qual diversos experts analitzaran com es combinen aquests dos àmbits. En aquest acte es presentarà el projecte de la Casa de la Premsa, una iniciativa conjunta d’organitzacions de periodistes i d’entitats veïnals del barri del Poble Sec. A continuació hi haurà un col·loqui amb Salvador Alsius, periodista i membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC); Roger Jiménez, president del Consell de la Informació de Catalunya (CIC); Milagros Pérez Oliva, periodista i exdefensora del lector a El País; i Marina Garcés, assagista i filòsofa.

L’objectiu és presentar les activitats que es duen a terme a l’equipament mentre es rehabilita l’edifici i les que es podran fer quan s’hagi acabat aquest procés. Treballar en el camp de la comunicació i la ciutadania significa donar eines a les persones perquè tinguin elements de judici sobre la informació, els mitjans i els seus condicionants. D’aquesta manera fomentarem un consum crític de la informació que protegeixi els ciutadans de les fake news i també de les carències que els mitjans de comunicació tenen a causa de les condicions econòmiques, els interessos empresarials i la influència dels partits polítics. L’acte forma part del programa oficial de Ciutat Oberta que organitza l’Institut de Cultura de Barcelona.

Les organitzacions de periodistes que formen part del projecte inclouen l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), la Fundació Periodisme Plural, el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), el Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació (SPC), Solidaritat i Comunicació (SICOM) i Som Atents. Entre les organitzacions veïnals hi ha la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, la Unió d’Associacions de Veïns del Poble Sec, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes i altres de caràcter sectorial i del barri.

Comunicació i ciutadania
Dia: 25 d’octubre de 2018
Hora: 18.30 hores
Lloc: Casa de la Premsa, avinguda Rius i Taulet, 5
Transport públic: Metro: Plaça Espanya (L1, L3, L8 i FGC) i Poble Sec (L3). Bus: 55, 150, 121 i tota la xarxa de bus de la plaça d’Espanya