Aquest dimecres 27 de juliol, està previst el primer judici per cessió il·legal de treballadors de BTV fins ara subcontractats per BCN Audiovisual (grup Lavínia). En total, des del desembre de 2014 fins ara, més de 160 treballadors han presentat demandes laborals per demostrar que treballen a Informació i Comunicació de Barcelona SA (ICB, la societat pública que gestiona BTV) i no pas a la productora externa que els signa els contractes. Aquest procés va començar quan al desembre de 2014 un grup de treballadors de BTV va interposar les primeres demandes. Uns mesos després, el novembre del mateix any, la sentència d’una demanda anterior interposada per quatre professionals de BTV que havien estat subcontractats per Antena Local (grup Mediapro), que va donar-los la raó no va fer que accelerar el procés.

Ara, els treballadors de BTV recorden en un comunicat que «la internalització és una reivindicació històrica dels treballadors de BTV». Lamenten que «davant d’aquestes demandes, l’Ajuntament de Barcelona i la seva societat ICB acaben de posar en marxa un altre mecanisme per fer-la possible sense judicis ni millores de les condicions laborals que hi havia fins ara a la subcontracta. Malgrat una primera negociació a l’abril i les noves converses que s’han posat en marxa ara al juliol, la direcció i el comitè d’empresa no han aconseguit fins ara arribar a un acord sobre les condicions en què la plantilla hauria d’incorporar-se a ICB. Segons l’esmentada sentència d’Antena Local, per exemple, el sou base d’un periodista a la societat municipal és un 39 % superior al que actualment percep un treballador de la mateixa categoria a BCN Audiovisual. Tots els demandants reclamen equiparar-se a les condicions laborals de l’actual plantilla directament contractada per ICB, que són també uns 16 treballadors, en contrast amb els 229 de subcontractats».

Per fer visible el suport a la internalització de la plantilla de BTV en condicions laborals dignes d’un mitjà públic com és la televisió municipal barcelonina, el comitè convoca els treballadors i companys d’altres mitjans de comunicació o serveis municipals a concentrar-se davant dels jutjats socials aquest dimecres a les 9 del matí.