La integració en una sola capçalera dels dos diaris menorquins Menorca Diario Insular i Última Hora Menorca ha provocat l’acomiadament de més de vint professionals de la informació. El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha criticat aquesta situació i reclama que aquest procés d’absorció del Menorca Diario Insular per part del Grup Serra no provoqui més acomiadaments. El sindicat balear de periodistes denuncia que la pèrdua d’ocupació registrada «sembla insuficient per a les dues empreses» ja que en el comunicat que han fet públic anuncien que «s’inicia una via d’integració dels recursos humans i tècnics d’ambdues societats […] que permetrà reduir costos a les àrees de producció, edició, impressió i distribució, fins ara separats, i contribuirà a desenvolupar un producte periodístic de major amplitud i consistència». Aquest és per a l’SPIB un clar eufemisme que augura que hi haurà nous acomiadaments.

L’SPIB, rebutja que aquest procés d’integració empresarial continuï endavant a costa dels treballadors que són, en definitiva, els que fan possible la publicació diària d’un mitjà. Sense periodistes, fotògrafs, maquetadors, impremta, etc., no és possible fer un mitjà de comunicació i no pot recaure en ells, una vegada més, el cost de la recessió econòmica que, som conscients, afecta a tots els mitjans de comunicació, amb especial incidència en la premsa escrita. A més amb l’absorció del Menorca per part del Grup Serra es cau en un greu monopoli informatiu pel que fa a la premsa diària en paper a l’illa. Aquest fet és un atac al dret de la ciutadania a rebre una informació plural perquè aquesta a partir d’ara no podrà triar entre un dels dos mitjans que fins ara eren referència. L’SPIB recorda que «sense periodistes no es pot informar i que sense informació no hi pot haver democràcia. Un ciutadà no informat perd llibertat i capacitat crítica.»

El sindicat balear ha mostrat la seva solidaritat amb tots els treballadors que han pagat amb el seu lloc de feina aquesta fusió i lamenta aquest «nou episodi de la massacre que està patint la professió periodística a les nostres Illes» on es registra un aclaparador increment de les xifres de l’atur al sector periodístic.