El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació demana l’alliberament del reporter d’El Mundo Javier Espinosa i del fotògraf freelance Ricard Garcia Vilanova segrestats a Síria des del passat 16 de setembre; així com del conjunt de professionals de la informació segrestats en aquest país.

L’SPC col•laborarà amb el comitè de suport als periodistes segrestats creat recentment i, en especial, de Ricard Garcia Vilanova que, per la seva condició de freelance, no disposa d’ingressos des del seu segrest per afrontar les seves obligacions econòmiques. Aquest comitè impulsarà la publicació d’un llibre amb els treballs del fotògraf a Líbia, on Ricard havia anat per cobrir la guerra que fa uns mesos va castigar aquest país. L’SPC convida el conjunt de la professió a adquirir un exemplar d’aquesta obra quan aquesta surti al mercat.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comunicació defensa la regulació de la figura del periodista a la peça –el cas de Ricard– ja que la seva desprotecció social el deixa indefens davant de qualsevol eventualitat, com succeeix actualment. García Vilanova és l’exemple en la seva faceta més dramàtica de les greus conseqüències que comporta la desregulació d’aquesta figura essencial en el periodisme, a diferència del que succeeix en una gran majoria de països.