Periodista amb llarga trajectòria en la defensa dels drets laborals dels i les periodistes com a garants de la seva funció de control del poder, advoca per combatre la desinformació tot promovent el periodisme de qualitat i la transparència

Entrevista 10 de febrer 2021

Ricardo Gutiérrez és secretari general de la Federació Europea de Periodistes (EFJ o FEP), l’organització de periodistes més gran d’Europa, que representa més de 320.000 periodistes de 72 organitzacions de periodistes de 45 països.

Va exercir la major part de la seva carrera periodística al diari belga Le Soir, durant 23 anys. Actualment és professor titular de la Université Libre de Bruxelles (ULB). 

Sempre ha estat vinculat amb sindicats i associacions professionals. És membre del Consell de Premsa de Bèlgica (CDJ), del Comitè Executiu de la Confederació Europea de Sindicats (CES) i del Grup d’experts d’alt nivell de la UE sobre desinformació. Ha realitzat formació per a periodistes sobre discursos d’odi, periodisme ètic i reportatges sobre ètnia i religió.